Lymfemassasje

Lymfemassasje

Dette er en myk og avslappende behandling som passer alle, og spesielt om man har en del smerter og stølhet i kroppen. Det benyttes spesielle massasjeteknikker som øker transporten av lymfevæske og stimulerer aktiviteten i lymfesystemet.

Hva er lymfesystemet?

Lymfesystemet er kroppens avfallstransport og en viktig del av immunforsvaret. Ved tregt lymfesystem kan man få væskeansamlinger/hevelser, smerter og stivhet.

Andre symptomer på tregt lymfesystem kan være cellulitter, kramper/senedrag i ben, hevelser i ankler, rastløse ben, uro/stress i kroppen, frossen, hevelse i fingre etter mosjon. NB disse symptomene kan også komme av andre årsaker, er du i tvil er det viktig å konsultere lege!

Etter lymfemassasjen

Når man fjerner overflødig veske og slaggprodukter, er det viktig å drikke masse vann eller grønn te, ellers kan man føle seg dårlig etterpå. Det er også viktig med nok søvn.

Ved lymfemassasje kan man føle seg bedre fra et par dager til noen uker, eller bare der og da. Det avhenger av din tilstand før behandlingen, og hvor ofte man får behandling. Det er å anbefale å få lymfemassasje en gang i uka i 3-4 uker, for deretter med et par ukers mellomrom, og tilslutt vedlikehold en gang i måneden.

Hva du kan gjøre selv?

Det er lurt å gi kroppen din nok vann, hvile og balansert kost uten masse sukker og fine hveteprodukter. Det er også viktig med bevegelse uten høy pulsheving, f eks det å gå en tur. Lymfesirkulasjonen blir også aktivert ved dype pust, 5 ganger etter hverandre, noe du kan gjøre mange ganger om dagen.

Du kan også gjøre egenmassasje! Da kan du behandle deg selv hver dag! Det er enkle strykninger over hele kroppen i riktig retning mot «lymfestasjonene». Du vil få en enkel demonstrasjon og en «bruksanvisning» på dette når du er hos meg.

Denne egenmassasjen er også veldig fin å bruke ved uro, redsel og negativ følelser.

 

Ved å få fart på lymfesystemet blir kroppen glad, sterk og smidig!

 

Les mer om lymfemassasje og lymfesystemet i en blogg-artikkel jeg har skrevet.

 

img_0350 img_0550

Hvis du likte denne artikkelen, del gjerne med dine venner:

Webutvikling og design: Sveum Design AS