Hvorfor bør du prøve fibromassasje om du har fibromyalgi?

Du har kanskje hatt fibromyalgi i mange år før du endelig fikk klarhet i hva kroppen din strever med. Men det finnes ingen enkle løsninger selv om du har fått diagnosen på papiret, det forandrer ikke mye på smertene i hverdagen.

Kanskje har du allerede prøvd ut mange forskjellige behandlingsformer i håp om at det skal fjerne vondtene dine? Kanskje du opplever at det ikke er så mye som hjelper langvarig, og mange av behandlingene kan være ganske ubehagelige i tillegg? Legen forteller deg at du må lære å leve i takt med tilstanden, og finne din balanse mellom hvile og aktivitet. Du vet legen har rett, men det er en oppgave som krever mye prøving og feiling, tålmodighet, nedturer og oppturer.

 

Fibromassasje – snill mot kroppen din!  

Det er ingen mirakelkur, ei heller noe som alene kan gi deg langvarig smertelindring. Men fibromassasje er en veldig lett og god massasje som kan løse opp i spenninger uten å trigge mer vondt underveis. En behandling som kanskje kan gi deg en pause i smertene. Om ikke så lenge av gangen, så iallfall en time, en kveld, en dag, eller noen dager. Det er en behandling som er snill mot kroppen din!

Du får ligge på en oppvarmet behandlingsbenk, støttet opp med puter og pledd for å ha det mest mulig behagelig. I rommet er det en rolig stemning, behagelige dufter og avslappende musikk som kan ta deg med på en tur bort fra hverdagen. Med myke berøringer og stryk med oppvarmet olje, vil du få mulighet til å synke dypere inn i hvilen. Kjenne på at hver berøring gjør at kroppens spenninger gradvis slipper taket.

 

Mange blir overrasket

Berøringen ved fibromassasje er veldig lett, og mange blir overrasket over hvor lett den faktisk er. Ofte kan du kanskje ønske deg en dyp massasje for å løse opp i vonde muskler, men da kan resultatet fort bli at du får mer vondt i etterkant. Noen ganger kan det være en mildere tilnærming som kan gjøre samme jobben, selv om man ikke tror det.

Du vil antagelig oppdage at du føler deg litt bedre når du gjør noe fint for deg selv og kroppen din. Fibromassasje kan fint kombineres med andre behandlinger. Går du til f eks fysioterapi, er det viktig at du fortsetter med dette. Fibromassasje vil ikke komme i konflikt med annen type behandling, men være et supplement. Det vil samtidig være en fin måte å balansere aktivitet og hvile, en hjelp til å slippe taket på spenninger i muskulaturen og å få bedre kvalitet på hvilen din i hverdagen.

Hvis du vet erfaringsmessig at du ønsker og tåler vanlig massasje (uten å få mange dårlige dager i etterkant), kan du evt prøve aromamassasje eller muskelmassasje. Under aromamassasje bruker jeg mange glidende bevegelser, men kan legge litt trykk på det uten å gå helt i dybden med punkttrykk. Ved muskelmassasje brukes helt andre grep som gir oss mulighet til å komme i dybden, men dette er noe jeg ikke først og fremst anbefaler ved fibromyalgi.

Tilpasset behandlingsform

Massasjen er utviklet i Sverige på 90-tallet i samarbeid med personer med fibromyalgi. Etter en studie på 1500 pasienter med kroniske smerter, har man funnet en god metode for smertelindring. I kombinasjon med riktig kosthold og riktig trening, inkludert mental trening, rapporterte størsteparten av de som var med i prosjektet om økt livskvalitet og økt energi. Behandlingsformen tilbys på smerteklinikk i Sverige. Det er en tilpasset behandlingsform som bare kan utføres av terapeuter med gjennomført kurs.

Fikk du lyst til å prøve fibromassasje?

Eller har du spørsmål om behandlingen?

Det er enkelt å kontakte meg! Send SMS til tlf 900 69 033, eller gå inn på nettsiden og fyll ut kontaktskjema:

http://adagio-massasje.no/kontakt-oss/

Når jeg er i behandling, står telefonen min på lydløs slik at alle skal få maks utbytte av behandlingen sin. Hvis du ønsker å snakke med meg, sender du en SMS og ber meg om å ringe deg. Jeg tar kontakt så fort jeg har mulighet.
Du kan lese mer om fibromassasje ved fibromyalgi på nettsiden min:
http://adagio-massasje.no/forside/fibromassasje/