Fibromassasje

En massasje for deg med fibromyalgi. Dette er en veldig forsiktig, rolig og fjærlett massasje som fokuserer på smertelindring og avslapping. Behandlignsbenken er varm og vi kan legge på varmepakke på et område på ryggen mens bena blir behandlet. Jeg bruker en spesialblandet olje til deg, og spiller rolig musikk. Du skal få tid til å roe ned og ta i mot uten å måtte gi noe tilbake, og kroppen skal få mulighet til å slippe spenninger en stund.

Mange med fibromyalgi ønsker seg massasje fordi de har vondt i muskulaturen, men kan ofte bli dårligere av vanlig massasje. Denne behandlingen bygger på kun lett berøring med stor kontaktflate og store rolige lette bevegelser som skal få muskulaturen til å slappe av, uten trykk på ømme punkter.

Det legges vekt på samarbeid med kunden selv, som er ekspert på sin egen sykdom og reaksjonsmønster. Hvis man får en reaksjon etter behandlingen, er det som vanligst kun etter første behandling. Man anbefaler å få behandlingen ca en gang i uka i 4-6 uker. Deretter en gang i måneden. Behandlingen vil starte veldig lett, og jevnlig øke styrken noe. Man kan også bare ta behandling en gang innimellom når man føler behov, noe som kan gi en fin lindring der og da.
Norges Fibromyalgi Forbund anbefaler blant annet fibromassasje i tillegg til andre tips og råd for deg med fibromyalgi.

Massasjen er utviklet i Sverige på 90-tallet i samarbeid med personer med fibromyalgi. Etter en studie på 1500 pasienter med kroniske smerter har man funnet en god metode for smertelindring. I kombinasjon med riktig kosthold og riktig trening, inkludert mental trening, rapporterte størsteparten av de som var med i prosjektet en økt livskvalitet og økt energi.

 

Du kan lese et innlegg jeg har skrevet om hvorfor du bør prøve fibromassasje.

Det finnes også mer info om fibromassasje på den offisielle svenske siden for Fibromassage  og  på Alternativ.no

 

Fibromassasje, rose olje, fibromalgi
I fibromassasje brukes eteriske oljer fra aromaterapi, f eks rose. Denne oljen er god ved fibromyalgi.